Nieuws

10-01-2018 - Dichter in residence 

In januari/ februari is Tjitse Hofman 'dichter in residence' bij het Hooghe Landt College te Amersfoort. 

Zo gaat hij o.a. met de leerlingen mee op excursie naar Kunsthal Kade, geeft workshops en zal net als de scholieren een of meerdere gedichten schrijven, met als finale de Poezierevue op 9 februari in het Icoon theater. Dit alles in samenwerking met de School der Poezie.
21-08-2017 - Geen Poëziefiets bij Galerie Contra!

In tegenstelling tot eerdere berichten zal komende woensdag de 23e augustus niet de Poeziefiets te zien zijn bij Galerie Contra! Maar de door Twannie ontwikkelde O.D.I. fiets  (Ontspanning Door Inspanning) zal er staan. 

Het is een relax-riksja waarbij de gelukkige voorin een massage met aromatherapie krijgt. Maar er zal wel voor gefietst moeten worden. Vermoeide Noorderzongangers kunnen vanaf 17:00u terecht bij Galerie Contra! Kerklaan 9 Groningen.
01-08-2017 - Dichters in het Donker

Op woensdag 16 augustus a.s. vormt de Muziekkoepel in het Groninger Sterrebos voor het derde achtereenvolgende jaar het decor voor het poëzie-event Dichters in het Donker. In de schemering van een langzaam donker wordend bos en onder het geruis van bladeren brengt een aantal poëten gedichten ten gehore. Er is een brede variëteit aan stijlen en leeftijden. 

Zowel jong talent als gelouterde schrijvers passeren de revue. De presentatie is in handen van René Luth en liedjeszanger Melvin Bonnet brengt een muzikaal intermezzo. Het deelnemersveld bestaat verder uit o.a. 
Lilian Zielstra, 
Esmée van den Boom, 
Tjitse Hofman
, Jan Glas
, Coen Peppelenbos, Richard Nobbe, 
Ninah Tiemersma
 en Annegreet Bos.
 Het festijn is gratis te bezoeken en begint om 21:00u.
13-03-2017 - Indiebookday Gala 2017

Op 18 maart is het de (internationale) Indiebookday, de dag waarop schrijvers en boeken van onafhankelijke uitgevers centraal staan. Uitgeverij Passage grijpt die dag aan om een Indiebookday Gala te organiseren. 

Verschillende schrijvers en dichters uit het fonds van Uitgeverij Passage zullen voordrachten verzorgen o.a. Ronald Ohlsen, Tjitse Hofman, Lupko Ellen, Marleen Nagtegaal, Sacha Landkroon en Willem Jan van Wijk. 

Een mooie locatie is ook gevonden: theaterschip Verwondering, bij velen ook bekend als de boot van voorheen Theater te Water. Dat schip ligt afgemeerd aan de Sluiskade in Groningen. Vanaf 20:00u, toegang gratis, wel even reserveren via: info@uitgeverijpassage.nl.
07-03-2017 - EXPO GALERIE CONTRA!

Vrijdag 10 maart a.s. 16:00u opening nieuwe expositie in Galerie Contra! Zeefdrukken van Willem Kolvoort, ook wel bekend als 'Snorkel' (jeweetwel van de Vera posters) en schilderijen en collages van Anouk Wolse. De muzikale aankleding wordt verzorgd door DJ Kern Concreet (Sieger MG). 

Een andere keer langskomen kan ook, de galerie is tot en met 2 april op zondagen geopend van 14:00u-19:00u. 

Galerie Contra! Kerklaan 9, Groningen.
08-03-2016 - Expo en dichters in galerie Contra!

Op zondag 20 maart wordt in galerie Contra! de expositie 'panorama schilderijen' van Trees van der Velden geopend mmv de dichters Ton Peters, Fieke Gosselaar, Tjitse Hofman, Kasper Peters en songwriter Melvin Bonnet. 

De middag begint om 14:00u. Vervolgens zal de expositie nog tot en met 17 april te bezichtigen zijn. Let op! de galerie is alleen zondags geopend van 14:00u tot 19:00u. 

Op zaterdag 2 april vanaf 13:00u geeft Trees een workshop 'landschappen schilderen', info en opgave via: treesvandervelden@gmail.com.
18-03-2015 - INDIEBOOKDAY

In het kader van 'indiebookday' komende vrijdag de presentatie van Planet Paradroid (Tacker en Tape) in Galerie CONTRA (Kerklaan 9, Groningen), met mmv o.a. Sieger MG, Elwin Staal en Tjitse Hofman. Tevens expositie van luchtfoto's uit het boek 'Groningen van Boven' (Passage). Vanaf 19:00u // gratis. Kijk op Boterdiep 117 voor meer info over de totale programmering op Indiebookday zaterdag de 21e. 

Zondag de 22e is galerie CONTRA van 13u tot 18u ook open voor bezichtiging van de expositie en boekverkoop.
05-02-2014 - Plaatjes en praatjes

Op de website van Vera staan een paar hele fraaie plaatjes van o.a. Nico Dijkshoorn, geschoten tijdens afgelopen Gedigdag, door Mischa Veenema (zie hiernaast). 

De door huisfotograaf van de Poeziemarathon Henk Veenstra genomen foto's zijn op de website van SLAG terug te vinden. Daar staan ook verslagen van andere Poeziemarathon activiteiten.

Of volg alles via:  facebook/literairgroningen.
01-02-2014 - Poeziemarathon 2014

De Poeziemarathon draait weer op volle toeren! 

Volg de laatste ontwikkelingen via de website van de Poeziemarathon, de site van SLAG of kijk eens op de Facebook pagina van Literair Groningen. 

Tip: 

Morgen, zondag 2 februari Gedigdag in Vera, met o.a. Nico Dijkshoorn, Elmar Kuiper, Koenraad Goudeseune, PePPr KlePPr, Jan Klug, Tjitse Hofman & Ald 52.

Gedigdag / Vera, Oosterstraat 44, Groningen/ 16u. / 8,-
19-01-2014 - Proloog Poeziemarathon 2014

Komende zaterdag: Proloog Poeziemarathon in het Groninger Museum. De genomineerden voor de VSB Poezieprijs 2014 Maria Barnas, Antoine de Kom en Miriam van Hee dragen voor en worden geinterviewd door Coen Peppelenbos, ook zijn er videoberichten van F. van Dixhoorn en Micha Hamel. 

Extra: De bezoekers van de Proloog hebben ook gratis toegang tot het aansluitende Groninger Museum Live!. 

Proloog Poeziemarathon / 25-01-2014 / Groninger Museum / Museumeiland 1 / 19:00u / gratis